Activision’da bir devir daha sona eriyor!

Activision Blizzardbağlantı şefi, Blizzard ve King lider yardımcısı Humam Sakhnini de aralık ayı sonunda ayrılacak.

Kotick, 1991’den beri Activision’ın başında bulunuyor. Activision Blizzard’da her yerde Call of Duty, Diablo, Starcraft ve World of Warcraft’ın da içerdiği çok kayıtlı serileri yönetti ve şirket 2016 yılında taşınabilir stüdyo King’i satın aldığı kayıt altına alındıktan sonra bu listeye Candy Crush’u da ekledi. Şirket bir AAA güç merkezi ve 2022’de 7,5 milyar dolar gelir elde etti.

Activision Blizzard’a, 2021 yılında Los Angeles Sivil Haklar Dairesi tarafından dava açıldı ve idare edildi, kardeşlik meskeni hala bir kültür teşvik etmekle suçlandı. Zaman zaman Activision Blizzard’daki tüm üst seviye liderlik konumları beyaz adamlar tarafından dolduruldu. Menkul Değerler ve Borsa Kurulu (SEC) birkaç ay sonra stüdyoya karşı farklı bir dava açtı.

Activision’da bir dönem daha sona eriyor!

Kasım 2021’de Wall Street Dergisi, Kotick’in polisteki cinsel taciz olaylarını uzun süre boyunca görmezden geldiği ve örtbas edilmesinin yardımcı olduğu bildirildi. Buna göre Activision Blizzard’daki kişisel iş bırakma kararı aldı ve Kotick’in istifasınıTalep devam etti, ancak 2022’deki hisar oyası korundu.

Activision Blizzard, SECdavasını Şubat ayında 35 milyon önünde, California CRD davasını daBirkaç gün içerisinde 54 milyon sonuç ortaya çıkıyor.

Microsoft, Activision Blizzard’ı2022’nin başlarında satın alma planlarını, davalarını ve başkalarını açıkladı. Anlaşmanın Bedeli 69 milyar dolarlardı ve iki şirketin göz önünde bulundurulması, ABD ve İngiltere’deki uzun süreli ağır incelemelere maruz kaldı. Satın alma, 21 ay süren kişisel tartışma ve imtiyazların akabinde ekimi onaylandı.